Način pripreme
Prethodna prirpema za recept za veganski krem sir uključuje prethodno natapanje indijskog oraha u vodi otprilike 4 sata.
Ovecedite natopljeni indijski orag i dodajte ga u kuhinjski robot ili blender visoke brzine.
Dodajte limunov sok, kvasac, jabukovo sirće, so i biljno mleko u kuhinjski robot ili blender.
Pomešajte sastojke da se dobije glatka i kremasta smesa.
Ovo može da oduzme nekoliko minuta, tako da budite strpljivi i zaustavljajte se s vremena na vreme kako bist eistrugali zidove posude.
Probajte smesu za ovaj krem sir i dodajte još soli ili limunovog soka, ako je potrebno.
Kada smesa postane glatka i kremasta, prebacite je u hermetički zatvorenu posudu i ohladite na barem 2 sata kako bi se stegla.
Servirajte veganski sir od indijskog oraha na krekerima, đevrecima ili kao masnoću za sendviče.
Uživajte u vašem ukusnom i zdravom veganskom krem siru!