Veganski krem sir

Albena AtanasovaAlbena Atanasova
Šef kuhinje
8920674
Veganski krem sir
Fotografije: Albena Atanasova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Servirajte veganski krem sir na krekerima, đevrecima ili kao masnoću za sendviče. Uživajte u vašem ukusnom i zdravom veganskom krem siru!"

Potrebni sastojci

  • indijski orah - 1 šolja, suvi
  • sok od limuna - 2 supene kašike
  • suvi kvasac - 1 kesica
  • jabukovo sirće - 1 kašičica
  • so - 1/2 kašičice
  • biljno mleko - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodna prirpema za recept za veganski krem sir uključuje prethodno natapanje indijskog oraha u vodi otprilike 4 sata.

Ovecedite natopljeni indijski orag i dodajte ga u kuhinjski robot ili blender visoke brzine.

Dodajte limunov sok, kvasac, jabukovo sirće, so i biljno mleko u kuhinjski robot ili blender.

Pomešajte sastojke da se dobije glatka i kremasta smesa.

Ovo može da oduzme nekoliko minuta, tako da budite strpljivi i zaustavljajte se s vremena na vreme kako bist eistrugali zidove posude.

Probajte smesu za ovaj krem sir i dodajte još soli ili limunovog soka, ako je potrebno.

Kada smesa postane glatka i kremasta, prebacite je u hermetički zatvorenu posudu i ohladite na barem 2 sata kako bi se stegla.

Servirajte veganski sir od indijskog oraha na krekerima, đevrecima ili kao masnoću za sendviče.

Uživajte u vašem ukusnom i zdravom veganskom krem siru!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: