Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Čokoladni kolač sa kondenzovanim mlekom

Čokoladni kolač sa kondenzovanim mlekom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Čokoladni kolač sa kondenzovanim mlekom
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Po želji može da se pospe šećerom u prahu ili da se zapeče sa malo istopljene čokolade."

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • so - prstohvat
  • kokosovo ulje - 50 g, istopljeno
  • kondenzovano mleko - 300 g, zaslađeno
  • kukuruzni skrob - 60 g
  • brašno - 100 g
  • kakao - 25 g
  • prašak za pecivo - 5 g (1/2 kesice)
  • čokolada - 50 g, u kapljicama
  • pomorandža - kora 1/2 citrusa
  • maslac - za podmazivanje kalupa
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Sastojci za ovaj ukusni čokoladni kolač moraju biti na sobnoj temperaturi.

Istopite kokosovo ulje i ostavite ga da se ohladi.

U posudi umutite jaja sa prstohvatom soli miskerom na visokim obrtajima 5-6 minuta. Jaj moraju trostruko da povećaju svoj obim.

Nakon toga dodajte ohlađeno, ali tečno kokosovo ulje. Mešajte smo koliko je potrebno da se pomešaju sastojci.

Dodajte kondenzovano mleko i ponovo izmešajte.

Pomešajte sve suve sastojke (brašno, kukuruzni skrob, kakao i prašak za pecivo) i prosejte ih.

Počnite da ih dodajete u smesu u delovima, mešajući špatulom.

Na kraju dodajte fino izrendanu koru polovine pomorandže i čokoladu u kapljicama.

Ako nemate čokoladu u kapljicama, naseckajte istu količinu čokolade na male komadiće.

Čokolada može biti mlečna, crna ili bela, pitanje je preferencija i ukusa.

Na kraju izmešajte i sipajte smesu za kolač u kalup za pečenje prethodno podmazan maslacem i posut brašnom.

Kalup koji sam koristila je prečnika 20 cm.

Stavite kolač da s epeče u zagrejanoj rerni na 170 stepeni 30 minuta dok čačkalica ne bude suva. Proveravajte, zato što je svaka rerna različita.

Gotov kolač izvadite iz kalupa i ohladite na rešetci.

Po želji možete posuti šećerom u prahu ili zaliti sa malo istopljene čokolade.

Ja sam imala belu čokoladu u kapljicama i poređala sam ih na još vruć kolač. Nakon nekoliko minuta čokolada se blago istopila.

Dobio se neobičan čokoladni kolač sa kondenzovanim mlekom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: