Način pripreme
/undefined Sastojci za ovaj ukusni čokoladni kolač moraju biti na sobnoj temperaturi.
Istopite kokosovo ulje i ostavite ga da se ohladi.
U posudi umutite jaja sa prstohvatom soli miskerom na visokim obrtajima 5-6 minuta. Jaj moraju trostruko da povećaju svoj obim.
Nakon toga dodajte ohlađeno, ali tečno kokosovo ulje. Mešajte smo koliko je potrebno da se pomešaju sastojci.
Dodajte kondenzovano mleko i ponovo izmešajte.
Pomešajte sve suve sastojke (brašno, kukuruzni skrob, kakao i prašak za pecivo) i prosejte ih.
Počnite da ih dodajete u smesu u delovima, mešajući špatulom.
Na kraju dodajte fino izrendanu koru polovine pomorandže i čokoladu u kapljicama.
Ako nemate čokoladu u kapljicama, naseckajte istu količinu čokolade na male komadiće.
Čokolada može biti mlečna, crna ili bela, pitanje je preferencija i ukusa.
Na kraju izmešajte i sipajte smesu za kolač u kalup za pečenje prethodno podmazan maslacem i posut brašnom.
Kalup koji sam koristila je prečnika 20 cm.
Stavite kolač da s epeče u zagrejanoj rerni na 170 stepeni 30 minuta dok čačkalica ne bude suva. Proveravajte, zato što je svaka rerna različita.
Gotov kolač izvadite iz kalupa i ohladite na rešetci.
Po želji možete posuti šećerom u prahu ili zaliti sa malo istopljene čokolade.
Ja sam imala belu čokoladu u kapljicama i poređala sam ih na još vruć kolač. Nakon nekoliko minuta čokolada se blago istopila.
Dobio se neobičan čokoladni kolač sa kondenzovanim mlekom!