Način pripreme
U posudi pomešajte ulje, sok od pomorandže i šećer. Izmešajte dok se šećer ne istopi.
Dodajte prosejano brašno, prašak za pecivo, vanile i izrendanu koru jedne pomorandže, umesite meko testo koje se ne lepi za ruke.
Kockice ratluka podelite na 4 komade. Tepsiju obložite papirom za pečenje. Uključite rernu na 180 °C d ase zagreva.
od testa uzmite male loptice veličine oraga, pritisnite svaku loptocu da se rastvori i stavite komadić naseckanog ratluka.
Ponovo oblikujte loptice i poređajte ih u tepsiju tako da budu na rastojanju jedna od druge.
Stavite tepsiju u zagrejanu rernu i pecite otprilike 20-25 minuta dok aromatični kolačići sa ratlukom ne dobiju zlatkastu boju.
Ostavite ispečene kolačiće da se ohlade i pospite šećerom u prahu. Servirajte hrskave i aromatične kolačiće sa ratlukom i pomorandžom!