Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Kolač sa Ratlukom»Hrskavi i aromatični kolačići sa ratlukom i pomorandžom

Hrskavi i aromatični kolačići sa ratlukom i pomorandžom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9922954k332
Hrskavi i aromatični kolačići sa ratlukom i pomorandžom
Fotografije: Maria Simova
1 / 2
28/02/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
50
"Servirajte hrskave i aromatične kolačiće sa ratlukom i pomorandžom na svom slatkom događaju ili ih pretvorite u nedeljno poslepodne - prosto tako"

Potrebni sastojci

  • ulje - 240 ml
  • sok od pomorandže - 120 ml, sveže ceđen
  • šećer - 80 g
  • brašno - 400 g
  • vanile - 2 komada, u prahu
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • pomorandža - 1 komad, kora, izrendana
  • ratluk - 1 kutijica
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešajte ulje, sok od pomorandže i šećer. Izmešajte dok se šećer ne istopi.

Dodajte prosejano brašno, prašak za pecivo, vanile i izrendanu koru jedne pomorandže, umesite meko testo koje se ne lepi za ruke.

Kockice ratluka podelite na 4 komade. Tepsiju obložite papirom za pečenje. Uključite rernu na 180 °C d ase zagreva.

od testa uzmite male loptice veličine oraga, pritisnite svaku loptocu da se rastvori i stavite komadić naseckanog ratluka.

Ponovo oblikujte loptice i poređajte ih u tepsiju tako da budu na rastojanju jedna od druge.

Stavite tepsiju u zagrejanu rernu i pecite otprilike 20-25 minuta dok aromatični kolačići sa ratlukom ne dobiju zlatkastu boju.

Ostavite ispečene kolačiće da se ohlade i pospite šećerom u prahu. Servirajte hrskave i aromatične kolačiće sa ratlukom i pomorandžom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: