Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Kajgana»Kajgana sa domaćom slaninom i paradajzom

Kajgana sa domaćom slaninom i paradajzom

Boryana AtanasovaBoryana Atanasova
Šegrt
471020618
Kajgana sa domaćom slaninom i paradajzom
Fotografije: Boryana Atanasova
1 / 3
03/03/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
1
"Kajgana sa domaćom slaninom i paradajzom - sreća za svaki muški stomak"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • paradajz - 7 kašika
  • slanina - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Isečem na kocke domaću slaninu i zapržim je da dobije lepu zlatastu boju u zagrejanom tiganju.

Ne stavljajući masnoću jer znam da će slanina pustiti.

Dodajem paradajz - ja sam koristila isečen paradajz iz konzerve.

Ispržim, dok ne ostane na masnoći, razbijem jaja, ostavljam ih da se blago zaprže i promešam.

Serviram toplu kajganu i posipam biberom.

Po želji može da se stavi i peršun u kajganu sa domaćom slaninom i paradajzom, ali ja nisam imala.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: