Način pripreme
Za svaku palačinku posebno umutimo smesu u posudi. Za jednu palačinku vam je potrebno 5 listova blitve, sitno isečene (ili 3 velika), 1 jaje, 1/3 kašičice fine himalajske soli, 1 prepuna supena kašika kukuruznog brašna, finog (po želji možemo dodati prstohvat mlevenog bibera).
Promešamo sve to za tren oka sa dva pokreta i dodajemo u gotovu smesu 1/3 šolje vode i ponovo promešamo.
U ugrejan keramički tiganj sa dnom koje se ne lepi, u koji smo dodali nerafinisano suncokretovo ulje, sipamo smesu za jednu palačinku od jaja.
Brzim pokretima rasporedimo ravnomerno zeleniš i jaje dok ne dobijemo pun krug - bez rupica!
Pržimo sa jednim okretom dok ne dobije zlatnu boju.
Takođe ponavljamo još 2 puta - za ukupno još 3 velike, bogate, zasićujuće, ukusne palačinke.
Veoma ukusno!