Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Keks torta sa kokosovim šećerom

Keks torta sa kokosovim šećerom

Rositsa MarinovaRositsa Marinova
Pomoćnik kuvara
5517461
Keks torta sa kokosovim šećerom
Fotografije: Rositsa Marinova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
8
"Pretvorite dosadni radni dan u poseban momenat sa ovom improvizovanom tortom"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 1 l (+50 ml za umakanje keksića)
  • keksići - 2 pakovanja, po 245 g,
  • voda - 400 ml
  • kokosov šećer - 4 - 5 supenih kašika
  • skrob - 1 pakovanje, maline (60 g)
  • skrob - 1 pakovanje, banana (60 g)
  • vanila - 0.2 g
  • banane - 1 kom., velika
  • keksić - 1 komad, medvedić Barni
* merne jedinice

Način pripreme

Na ringlu u duboku šerpu stavljamo sveže mleko zajedno sa 200 ml vode, vanilu i kokosov šećer da uzavri na srednji stepen ringle.

Za to vreme u 200 ml vode rastvaramo dve kesice skroba.

Kada mleko počne da uzavire dodajemo skrob i kuvamo dok se ne zgusti uz neprestano mešanje metalnom žicom za mućenje.

Kada je krem od skroba gotov, skidamo ga sa ringle i stavljamo ga na radnu površinu gde ćemo spremati tortu.

U malu posudicu stavljamo malo svežeg mleka ili vodu za umakanje keksića. U drugu posudu sipamo keksiće kako bi dam bilo zgodno prilikom ređanja. Bananu naseckamo na tanke kolutiće.

U dubokoj pravougaonoj ili okrugloj tepsiji (ili kalup sa padajućim dnom) počinjemo da ređamo keks tortu na sledeći način:

- malo krema na dno da se keksići zalepe;

- red keksića natopljenih u mleko;

- red krema za tortu;

- red krški banane;

- red krema;

- red keksića;

- poslednji red krema;

- posipa se Barni keksićem odozgo.

Ostavljamo ga u frižideru da se stegne barem na 6 sati pre konzumacije.

Napomena: Ja sam koristila okruglu tepsiju prečnika 24 cm za pravljenje keks torte sa kokosovim šećerom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: