Način pripreme
Isecite koru pomorandže oštrim nožem uklanjajući sve vele delove. Namerno sam napisala da se iseče, zato što ako ogulimo pomorandžu rukom, ostaće beli delovi.
Koristite pomorandžu sa tankom kožicom, postoje neke koje imaju veoma debelu kožu, one nisu odgovarajuće za ovaj zdrav šejk.
Stavite voće u bokal belndera i pazite da ne upadnu semenke, ako se to desi, šejk će biti malo gorak.
Ogulite kivi i šargarepu, naseckajte ih na komadiće i stavite u pomorandžu.
Dodajte kiselo i sveže mleko sa medom.
Uključite uređaj na maksimalnu brzinu da se sve samelje dok se ne dobije vazdušasta glatka smesa.
Sipajte u jevnu veliku ili dve manje čaše i poslužite šejk od pomoranžde po želji sa kockicom leda (može i izmrvljen).
Počnite dan sa ovim vitaminskim šejkom od pomorandže, kivija i šargarepe!