Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta od šargarepe»Torta od šargarepa sa glazurom od pomorandže

Torta od šargarepa sa glazurom od pomorandže

MarianeMariane
Džedaj
14947
Torta od šargarepa sa glazurom od pomorandže1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
12
"Sve što ste čuli o torti od šargarepe - istinito je - čarobnog ukusa, veoma sveža i najvažnije - laka za spremanje"

Potrebni sastojci

  • za tortu
  • brašno - 300 g
  • šećer - 410 g
  • soda bikarbona - 2 kašičice
  • cimet - 1 kašičica
  • karanfilić - 1 kašičica
  • muskatni oraščić - 1 kašičica
  • jaja - 4 komada
  • ulje - 250 ml
  • suvo grožđe - 140 g
  • šargarepa - 650 g
  • za glazuru od pomorandže
  • krem sir - 225 g
  • pavlaka - 2 kašike, umućena
  • šećer u prahu - 110 g
  • pomorandža - 2 kašike, kora
  • cimet - 1/2 kašičice
  • liker od pomorandže - 30 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite pravougaonu posudu za pečenje veličine 33 sa 22 cm. Namažite dno sa malo maslaca i pospite brašnom.

U dubokoj posudi pomešajte brašno, šećer, sodu, cimet, karanfilić i oraščić. Zamesite ih dobro. U drugoj posudi umutite jaja u bujnu penu, a nakon toga dodajte i ulje.

Postepeno dodajte smesu od brašna i mutite dok ne dobijete ujednačenu masu. Vreme je da stavite suvo grožđe i šargarepe koje ste narendali na sitno rende.

Tako napravljeno testo se peče oko 60 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Za spremanje glazure treba da umutite krem sir sa pavlakom. Postepeno se dodaje šećer, kora pomorandže i cimet. Sipajte liker od pomorandže, mešajte i dekorišite tortu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: