Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Đevreci»Đevreci od cimeta sa kuvanim pirinčem

Đevreci od cimeta sa kuvanim pirinčem

LiudmilaLiudmila
Inovator
5462031k
Đevreci od cimeta sa kuvanim pirinčem
Fotografije: Liudmila
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Sjajni đevreci neverovatne arome cimeta"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1/2 šolje
  • šećer - 1/2 šolje
  • sveže mleko - 1 šolja
  • cimet - 1/2 šolje
  • kvasac - 7 g
  • ulje - 3 - 4 kašike
  • jaje - 1 komad
  • brašno - oko 350 g, da bude meko testo
  • Za valjanje
  • kristal šećer - 1/2 šolje
  • cimet - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo skuvamo pirinač i blago ohladimo.

U dubokoj posudi mutimo jaje i šećer, dodajemo sveže mleko, cimet, pirinač, ulje i brašno sa kvascem.

Mešamo kašikom u meko testo, koje na kraju oblikujemo rukama, namazanim uljem.

Ostavljamo u posudi, pokriveno prozračnom folijom, da naraste sat, ne povećava obim duplo, ne tražimo taj efekat.

Nakon toga oblikujemo đevreke od uvrinutih fitilja. Svaki đevrek uvaljamo u smesu od šećera i cimeta i stavljamo u posudu za pečenje pokrivenu papirom za pečenje.

Pečemo na 180 stepeni dok ne bude gotovo. Nadgledamo da ne izgore.

Budu gotovi brzo, za oko 20 minuta, ali zavisi od rerne!

Đevreci od cimeta sa kuvanim pirinčem su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: