Način pripreme
Kvasac se pomeša u mlakoj vodi sa 1 supenom kašikom šećera i ostavljamo da nadođe.
Dodaje se brašno i sa ostalim sastojcima, bez jednog žumanca, se zamesi meko testo, koje ostavljamo 40 minuta da nadođe, pokriveno krpom.
Razvuče se u pravougaonu koru, premaže se uljem, posipamo braon šećerom, odozgo se posipa cimetom.
Suvo grožđe se potopi na 30 minuta u konjak ili drugi alkohol. Ocedi se i rasporedi preko kore. Seče se na 8 trakica po 2 cm po dužini.
Svaka trakica se uvija u oblik puža i poređa u pleh, obložen papirom za pečenje. Nakon 10 minuta se premaže umućenim žumancem sa 1 supenom kašikom ulja i peče se u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25-30 minuta, dok ne dobije zlatnu koricu. Vadimo i dobro ohladimo.
U posudi se viljuškom pomeša šećer u prahu i sok od limuna. Gusto je i dodajemo kašiku po kašiku vode dok se ne dobije potrebna gustina glazure.
Viljuškom se posipa odozgo svaki puž. Miriše na cimet, kiselkasti ukus limuna od glazure - toliko je ukusan, da ćete polizati prste!