Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Đuveč»Slovenski đuveč sa piletinom iz rerne

Slovenski đuveč sa piletinom iz rerne

LiudmilaLiudmila
Inovator
5462031k
Slovenski đuveč sa piletinom iz rerne
Fotografije: Liudmila
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Posle vam je potrebno samo da se ohladi i da sednete za sto, a ako imate i topao domaći hleb, slovenski đuveč sa piletinom iz rerne postaje praznik ukusa."

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 500 g
  • pirinač - 1/2 šolje
  • luk - 1 glavica
  • grašak - 400 g iz konzerve
  • paprike - 1 crvena + 1 zelena
  • šargarepa - 2
  • paradajz mleveni - 1 šolja
  • ulje - 3 supene kašike
  • pileći bujon - 3 šolje
  • biber
  • čubar
  • nana
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Dva pileća bataka skuvamo, odvojimo od kostiju i pomešamo sa isečenim krompirom, lukom, paprikom, graškom, paradajzom, pirinčem, biberom, lovorovim listom, čubrom i malo nane, uljem.

Dobro promešamo seoski đuveč i prelivamo bujonom od piletine.

Možete koristiti po želji - pileća krilca, file, ali ako je file treba da dodate mastnocu, pošto će biti sa manje masti.

Pečemo u umerenoj rerni dok ne bude gotovo.

Posle vam je potrebno samo da se ohladi i da sednete za sto, a ako imate i topao domaći hleb, slovenski đuveč sa piletinom iz rerne postaje praznik ukusa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: