Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Đuveč»Posni slovenski đuveč

Posni slovenski đuveč

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Posni slovenski đuveč
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
6
"Omiljena klasika u kuhinji – slovenski đuveč u majstorskoj izvedbi."

Potrebni sastojci

  • crni luk - 1 glavica
  • krompir - 4 - 5 komada
  • paprika - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • boranija - 6 - 7 mahuna
  • bamija - 6 - 7 komada
  • pirinač - 1 šolja
  • ljuta paprika - 1 komad
  • paradajz - 1 koamd
  • aleva paprika
  • biber
  • so
  • ulje - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite crni luk, naseckajte ga sitno i prodinstajte u ulju sa nekoliko kašika vode.

Dodajte na kolutove nasečenu šargarepu, papriku, boraniju i bamiju. Kada povrće omekša, dodajte prethodno oprani pirinač i nastavite da dinstate dok pirinač ne nabubri.

Dolijte malo vode i dodajte krompir, nasečen na srednje velike komade i prethodno narendani paradajz. Posolite, stavite biber i alevu papriku. Dinstano povrće prebacite u vatrostalnu posudu i dobro promešajte.

Dodajte celu ljutu papriku, dolijte oko 3 šolje vode i postavite u hladnu rernu. Na početku pecite na 200 stepeni i nakon 30 minuta smanjite temperaturu na 180.

Pecite otprilike 30 minuta, s tim što malo pre kraja sklonite poklopac da se đuveč zapeče odozgo. Servirajte sa sitno naseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: