Način pripreme
Operite listove salate i dobro ih ocedite. Operite i naseckajte čeri paradajz, ukoliko je veći, a male komade ostavite cele.
Stavite u veliku posudu i dodajte godži beri i klice brokolija. Lagano izmešajte, ali pazite da ne gnječite krhke listove i klice.
Salatu začinite solju, ekstra devičanskim maslinovim uljem i lepim balzamiko sirćetom.
Po želji u dresing možete dodati i prstohvat sveže mlevenog crnog bibera.
Ova zelena salata je odličan način da uključimo tako korisne godži bobice u naš jelovnik. One su izuzetan izvor vlakana i antioksidanasa, a takođe su bogate dragocenim vitaminima i mineralima.
Sa druge strane, klice brokolije su takođe jedan dragocen i zdrav proizvod, bogat proteinima.
Posebno je koristan za vegane i vegetarijansce koji zbog uzdržavanja od mesa na taj način mogu da nabave proteine koji su neophodni organizmu.
Zelena salata sa godži bobicama i klicama od brokolija je gotova.