Način pripreme
/undefined Oljušten i dobro opran krompir staviti u šerpu.
Dodati vodu tako da prekrije krompir i staviti na vatru, pa kuvati dok krompir ne omekša.
U slučaju da koristite veći krompir isecute ga na četvrtine ili polovine.
Skuvan krompir ocediti i rasporediti u vatrostalnu posudu ili pekač.
Kašikom pritisnuti svaki krompir tako da malopukne.
Zatim preliti uljem posuti bosiljkom, origanom, belim lukom u granulama, začiniti suvim biljnim začinom, posoliti i pobiberiti po ukusu.
Rernu dobro zagrejati i krompir peći 40 minuta na 180 stepeni.
Pečen krompir izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi.
Raspucali krompir sa začinima servirati i poslužiti.
Savet: Začine možete prilagoditi svom ukusu. Umesto suncokretovog ulja možete koristiti maslinovo.Krompir je veoma ukusan.Spolja je hrskav, a unutra mekan. Možete poslužiti kao samostalno jelo ili uz pohovano ili prženo meso i sezonsku salatu.
Probajte.Prijatno!