Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Pečena Svinjetina»Kidana svinjetina na teksaški način

Kidana svinjetina na teksaški način

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8032573k253
Kidana svinjetina na teksaški način
Fotografije: Albena Asenova
1 / 2
23/03/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
360 min.
Ukupno
370 min.
Porcije
6
"Sočna kidana svinjetina se servira stavljena između pogača rasečenih po sredini na dva dela."

Potrebni sastojci

  • biljno ulje - 1 kašičica
  • svinjska plećka - 500 g
  • barbikju sos - 1/4 šolje
  • jabukovo sirće - 3 supene kašike
  • pileći bujon - 1/2 šolje
  • smeđi šećer - 1 supena kašika
  • senf - 1 supena kašika
  • vočester sos - 1 supena kašika
  • čili u prahu - 1/2 kašičice
  • luk - 1 velika glavica
  • beli luk - 2 čena
  • sušena majčina dušica - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovu kidanu svinjetinu na teksaški način biljno mleko se sipa na dno šerpe za sporo kuvanje.

Svinjska plećka se stavlja na dno šerpe za sporo kuvanje i zaliva se sosom za roštilj, sirćetom i pilećim bujonom.

Dodaju se smeđi šećer, senf, Vočester sos, čili u prahu, luk naseckan na polumesece, istucani čenovi belog luka i majčina dušica.

Meso i ostali sastojci se dobro pomešaju, posuda za kuvanje se poklopi i uključuje se na 6 sati ili na drugi stepen na 4 do 6 sati dok se svinjsko meso ne skuva i lako ne kida viljuškom.

Kada je gotovo, vadi se iz šerpe i pomoću dve viljuške se iskida na konce. Nakon toga se vraća u šerpu i dobro se izmeša da se sjedini sa dobijenim sosom.

Sočna kidana svinjetina se servira stavljena između pogača rasečenih po sredini na dva dela.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: