Način pripreme
U malu šerpu stavljamo meso, isečeno na srednje komade. Dodajemo vodu da malo pokrije meso i kuvamo oko 30-35 minuta, kad provri voda smanjujemo ringlu na minimum.
Za to vreme pravimo dresing od vina, senfa, 1/2 kašičice đumbira, 2 supene kašike soja sosa, 1 supena kašika šećera, 1 supena kašika sirćeta.
Kad meso bude gotovo, odedimo ga od vode i pomešamo u dresingu. Ostavite ga 5-10 minuta.
Nakon toga ocedimo od dresinga i pržimo dok ne dobije zlatnu boju u tiganju sa uljem.
Dodajemo iseckani luk, beli luk, 1/2 kašičice đumbira i kad on omekša sipajte smesu od 2 supene kašike soja sosa, 2 supene kašike šećera, kečap i 2 supene kašike sirćeta.
Nakon 7-8 minuta, meso na sečuanski je gotovo.
Možemo servirati sa salatom u zavisnosti od sezone i prženim krompirom.
Serviramo toplo.