Način pripreme
Umutila sam jedno jaje sa kašičicom šećera i dodala šolju vode, mlake.
U tu smesu sam dodala vanilu i prašak za pecivo, jedno pakovanje, dodat u toj etapi prašak za pecivo čini kolač sa trešnjama veoma mekanim i vazdušastim.
Dodala sam i šolju od koštica očišćenih trešanja iz kompota. Voće često ostaje, tako ulazi u upotrenu i ništa se ne baca.
Sledi 50 ml ulja i meša se da bude glatko, nakon toga se dodaje oko šolja i po brašna.
Dobijeno testo sam sipala u veliku posudu za pečenje, jer nisam imala vremena da pečem visok kolač.
Moju posudu za pečenje veličine 30/40 cm otprilike, sam obilno namazala maslacem i posle sam poravnjala smesu.
Pekla sam na umerenoj rerni na 180 stepeni dok nije bilo gotovo desetak minuta sa ventilatorom.
Nakon što se kratko ohladili, posula sam brz kolač sa trešnjama iz kompota šećerom u prahu!