Način pripreme
Sladoled se ostavlja na sobnoj temperaturi da se potpuno istopi.
Kad je mlak prebacuje se u posudu i u nju se dodaje sveže mleko. Promeša se dobro žicom za mućenje.
Brašno se proseje i pomeša se sa praškom za pecivo, nakon čega se dodaje u sladoled. Meša se dobro dok se ne dobije gusta smesa, koja treba glatko da pada sa žice za mućenje.
Ako je smesa mnogo gusta dodajte još mleka.
Dodaju se čokoladne mrvice i kapljice nakon čega se ponovo meša.
Smesa za ovaj jednostavan kolač se sipa u silikonski kalup za pečenje ili u posud za pečenje pokrivenu papirom za pečenje.
Stavlja se u hladnu rernu i peče se na 180 stepeni 35-40 mintua.
Proverava se da li je gotov čačkalicom. Nakon vađenja možete da pospete kolač šećerom u prahu po želji.
Preporučujem da sladoled bude sa šumskim voćem ili čokoladom.
Brzo, jednostavno i ukusno - brz kolač sa sladoledom.