Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Sočni kolač sa breskvama iz kompota

Sočni kolač sa breskvama iz kompota

Elena Stefanova JordanovaElena Stefanova Jordanova
Inovator
4621832k120
Sočni kolač sa breskvama iz kompota
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 2
20/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
15
"Razlog broj 1 za pravljenje kompota je koristiti ga kao sirup za kolače, kojima volimo da iznenadimo goste"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 500 g ceđenog
  • šećer - 2 šolje
  • jaja - 5 komada
  • brašno - 3 šolje
  • prašak za pecivo - 10 g
  • breksve - 1 šolja iseckanih iz kompota
  • kora od limuna
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • brašno - 2 kašike za valjanje voća
  • za sirup
  • šećer - 2 šolje
  • voda - 1 šolja
  • sok od kompota - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite belanca od žumanaca. Umutite belanca u sneg. U drugoj činiji umutite žumanca, šećer, kiselo mleko, vanilin šećer i izrendanu koru limuna.

Brašn pomešajte sa praškom za pecivo i postepeno dodajte ga smesi, mešajući sve vreme. Dodajte belanca i pažljivo mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Uvaljajte sitno iseckane breskve u brašno i dodajte ih smesi. Promešajte i dobijenu smesu ispajte u nauljanu posudu, koju ste posipali brašnom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko sat vremena. Kolač ostavite u posudi da se ohladi.

Stavite sirup da se kuva 10 minuta i postepeno prelijte kolač, dok ne upije sav sirup. Kad se ohladi u potpunosti, okrenite ga i stavite na tanjir.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: