Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Pijane pileće džigerice sa pečurkama i pivom u rerni

Pijane pileće džigerice sa pečurkama i pivom u rerni

Biserka JosifovaBiserka Josifova
Šegrt
346153
Pijane pileće džigerice sa pečurkama i pivom u rerni
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Opijajuće ukusne i veoma lake za pripremu - pijane pileće džigerice sa pečurkama i pivom"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 1 kg
  • soja sos
  • biber
  • kumin
  • brašno - za valjanje
  • ulje - 2 - 3 kašike
  • luk - 2 - 3 glavice
  • pečurke - 300 g
  • pivo - 1 šolja
  • so
  • biber
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Džigerice sam oprala i iscedila. U posudi sam ih posula sa soja sosom, biberom i kuminom i ostavila ih da se mariniraju kratko.

Uvaljala sam ih u brašno i stavila u posudu za pečenje sa maslacem i uljem da se peku na 200 stepeni oko 30 minuta.

Za to vreme sam isekla luk na polumesece i sitne pečurke na pola.

Izvadila sam posudu za pečenje, stavila pečurke i luk preko džigerica, sipala šolju piva i pola šolje vode, posula solju, biberom i čubrom.

Stavila sam nekoliko parčića maslaca i pekla još 30 min. Jedom sam izvadila iz rerne i okrenula džigerice i luk!

Ukusno je!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: