Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Slatka salama»Slatka salama sa oblandom

Slatka salama sa oblandom

Slatka salama sa oblandom
Fotografije: Marija Milovanović
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
16
"Ovo je naša omiljena salama"

Potrebni sastojci

  • oblande - 4 lista
  • keks - 800 g
  • mleko - 500 - 600 ml
  • čokolada - 200 g
  • margarin - 250 g
  • šećer - 6 s.k.
* merne jedinice

Način pripreme

Oblande staviti u vlažne krpe da omekšaju. Margarin i čokolada treba da budu sobne temperature.

Keks izlomiti.

Kada su oblande prilično savitljive, ali još malko puckaju, početi sa pripremom fila.

Mleko i šećer kuvati da se šećer otopi. Skloniti sa vatre i dodati iseckan margarin i izlomljenu čokoladu i mešati da se istope.

Kada se sve sjedini, preliti preko izlomljenog keksa i dobro izmešati.

Rasporediti fil na omekšale oblande, urolati i ostaviti salamu da se stegne.

Posle nekoliko sati, najbolje da odstoji preko noći, seći slatku salamu sa oblandom na šnite i uživati!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: