Način pripreme
Za koru umutite jaja sa eritritolom i prstohvatom soli dok se ne formira pena.
Dodajte griz sa praškom za pecivo i orahe. Promešajte i sipajte u posudu za pečenje prečnika 30 cm, namazanu uljem.
Ispecite u prethodno zagrejanoj rerni do 180 stepeni 40 minuta.
Pratite proces pečenja testirajte orahov kolač čačkalicom, koja treba da izađe suva.
Izvadite iz rerne i ohladite koru. Isecite je na rombove.
Za siruš stavite na ringlu vodu da provri. Pomešajte eritritol sa pektinom i dobro promešajte.
To će zaštititi pektin da se ne stvaraju grudvice.
U kipuću vodu sipajte pripremljenu smesu i mešajte. Kuvajte 1 minuta i sklonite sa vatre. Dodajte vanilu.
Prelijte ohlađenu koru od oraha vrućim sirupom.
Ohladite preliveni kolač od oraha bez šećera i čuvajte u frižideru preliveni kolač.