Način pripreme
Hleb iseckati, staviti u odgovarajuću posudu, preliti gaziranom mineralnom vodom i ostaviti da odstoji dok se priprema smesa.
Mleveno meso staviti u dublju posudu, posoliti i pobiberiti po ukusu, pa umešati univerzalni začin. U smesu dodati sitno seckan beli luk, sitno seckan crni luk i hleb.
Umešati jaje, slatku začinsku papriku i izmešati viljuškom. Zatim dodati ulje, prezlu, te smesu sjediniti rukom.
Ostaviti da odstoji u frižideru sat vremena prekriveno providnom prianjajućom folijom.
Ruke pouljiti, uzimati po malo smese i oblikovati šnicle tako što ćete oblikovati kao za ćufte, a zatim pritisnuti kako bi se dobio veći krug.
Pleh obložiti pek-papirom i poređati pripremljene faširane šnicle.
Peći 20 minuta na 180 stepeni.
Pečene šnicle izvaditi iz rerne.
Moje faširane šnicle servirati i poslužiti uz prilog po želji.