Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Ćufte»Faširane šnicle sa krompirom u rerni

Faširane šnicle sa krompirom u rerni

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9943004k348
Faširane šnicle sa krompirom u rerni
Fotografije: Maria Simova
1 / 4
11/05/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
8
"Ručak za gladne - faširane šnicle sa pečenim krompirom"

Potrebni sastojci

  • za šnicle
  • mleveno meso - 1 kg mešavine svinjetine i govedine
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 čen
  • maslinovo ulje - 80 ml
  • jaja - 1 komad
  • prezle - 100 g
  • kiselo mleko - 100 g
  • peršun - 0, 5 veze sitno iseckan
  • origano - 1 kašika, suv
  • biber
  • so - po ukusu
  • za krompir
  • krompir - 2 kg
  • sok od paradajza - 1 šolja
  • paradajz pire - 1 kašika
  • aleva paprika - 1 kašika
  • voda - 1 šolja
  • maslinovo ulje - 80 ml
  • origano - 1 kašika, suv
  • biber
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Počnite sa faširanim šniclama, tako što ćete pomešati sve sastojke u posudi i mesiti dok ne postane glatka smesa.

Krompir oljuštite i isecite na kriške debljine 1 cm, stavite u veliki pleh.

Pospite solju i biberom po ukusu, alevom paprikom i origanom. Krompir prelijte sokom od paradajza, maslinovim uljem i vodom, promešajte da začinite sve kriške krompira, ravnomerno ih rasporedite po dnu tepsije.

Od umešenog mlevenog mesa formirajte velike ćuftice i rasporedite ih preko krompira.

Pleh stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite ćuftice sa krompirom oko sat i po.

Kada faširane šnicle lepo porumene, okrenite ih da se peku na drugoj strani.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: