Način pripreme
Skuvajte proso prema uputstvu na pakovanju.
Obično se kuva u odnosu 3:1 (voda:proso) oko 20 minuta. Ako se prekuva ljušteni proso, može da se pretvori u kašu, zato pazite.
Nakon što je gotov, prebacite u veliku cediljku i operite pod tekućom hladnom vodom. Ostavite da se ocedi savršeno i promešajte.
Dok se hladi proso, očistite i isecite na krupno zelenu salatu. Krušku i jabuku isecite na tanke kriške, a šargarepe - na duge i tanke ivice (pomoću ljuštilice za povrće).
Pospite vitaminsku salatu orasima i začinite maslinovim uljem ekstra devičanskim, jabukovim sirćetom, sosom od nara, solju i sokom od limete.
Po želji možete da dodate i fino narendanu koru limete za još svežine.
Promešajte dobro i servirajte jesenju salatu sa prosom odmah, dok je sveža i hrskava.
Prijatno!