Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Vitaminska salata»Sveža jesenja salata sa dunjama i cveklom

Sveža jesenja salata sa dunjama i cveklom

Albena AtanasovaAlbena Atanasova
Šef kuhinje
8920674
Sveža jesenja salata sa dunjama i cveklom
Fotografije: Albena Atanasova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Kad biste znali kakvu ćemo salatu od dunja napraviti, ostali biste bez reči bukvalno"

Potrebni sastojci

  • kupus - 1 komad
  • šargarepa - 300 g
  • cvekla - 1 komad
  • dunja - 1/2
  • limun - 1/2
  • maslinovo ulje - 30 ml
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Izaberite svežu glavicu kupusa, očistite i iseckajte nožem ili na rende.

Očistite i na isti način izrendajte šargarepu i cveklu.

U posudi izrendajte dunju što je moguće sitnije.

Ocedite u nju sok od pola limuna.

Dodajte maslinovo ulje i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu, nakon toga pasirajte.

Dobijenu smesu od dinje dodajte u rendano povrće.

Dodajte so po ukusu.

Promešajte dobro salatu sa cveklom.

Potrebno je da salata sa cveklom i dunjama odstoji oko pola sata pre serviranja da se dobro začini.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: