Način pripreme
Okrenite dno okruglog kalupa od 24 cm sa zidovima koji se odvajaju (dno ima 22 cm). Nauljite ga i obložite dno i strane papirom za pečenje.
Obradite Oreo kolačiće u multipraktiku dok se fino ne usitne. Dodajte maslac. Obradite smesu dok se ne sjedini. Pritisnite na dno i zidove pripremljene tepsije. Stavite na pleh rerne. Ohladite u frižideru.
Da biste napravili fil, istopite čokoladu u posudi otpornoj na toplotu postavljenu iznad posude sa vodom koja vri.
Umutite krem sir i šećer u velikoj posudi električnog miksera dok ne postane glatka smesa. Umutite jedno po jedno jaje dok se ne sjedini. Umutite kukuruzno brašno. Postepeno umutite ohlađenu čokoladu. Dodajte kiselu pavlaku.
Kašikom sipajte fil na podlogu od keksa.
Pecite čizkejk u laganoj rerni (150 stepeni) oko 1 sat ili dok se ne stegne. Isključite rernu. Ohladite u rerni sa otvorenim vratima 1 sat. Izvadite čizkejk. Ostavite ga u frižideru 6 sati ili preko noći dok se Oreo čizkejk ne stegne.
Da servirate pečeni Oreo čizkejk, prebacite ga na tanjir za serviranje. Ukrasite po želji.
Uživajte!