Način pripreme
Keks se samelje u blenderu. Kravlji maslac se istopi i dodaje se u keksiće. Lepo se izmeša.
Smesa se sipa ukalup koji se otvara od 26 cm, obložen papirom. Raspoređuje se po dnu i izdiže se bord visine 4-5 centimetra. Stavlja se u prethodno zagrejanu rernu na 160 stepeni i peče se 10 minuta. Ostavlja se da se ohladi.
Krem sir se pomeša sa kiselom pavlakom. Dodaje se brašno i lepo se muti. Dodaju se limunov sok, jaja i žumanca. Mućenje se nastavlja dok ne postane homogeno. Na kraju se dodaju borovnice, tako što se smesa pažljivo meša.
Spolja se dna kalupa lepo upakuje u aluminijumsku foliju.
U tako pripremljeni kalup se sipa čizkrem.
Kalup se stavlja u veću tepsiju i sipa se voda 2/3 od visine tepsije.
Savršeni čizkejk se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 150 °C sat vremena i 30 minuta. Šporet se isključuje i čizkejk se istavlja u rerni sa zatvorenim vratima još 30 minuta.
Nakon toga vrata rerne se otvaraju i kolač se ostavlja na još 30 minuta tamo.
Kada se pečeni čizkejk u potpunosti ohladi, stavlja se u frižider na nekoliko sati.
Oslobađa se od prstena i možete da uživate u najukusnijem pečenom čizkejku.
Neka vam je slatko!