Način pripreme
Operite spanać, isecite ga na sitno i izdinstajte u tiganju nekoliko minuta.
Prebacite spanać u cediljku i ostavite da se ocedi tečnost.
Zapržite luk u ulju, dodajte spanać, kiselu pavlaku, so, biber i topljeni sir.
Kuvajte mešajući povremeno, dok se sir ne istopi i svi sastojci se ne sjedine.
Oljuštite krompir i isecite na tanke kriške debljine 1 mm. Dodajte so, origano, alevu papriku, maslinovo ulje i veoma dobro promešajte rukom.
Poređajte kriške od krompira u silikonske kalupe za mafine, formirajući korpice i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepebi oko 20 minuta.
Narendajte kačkavalj i čedar.
Nakon 20 minuta izvadite slane mafine iz rerne, na dno rasporedite kačkavalj, nakon toga smesu od spanaća i skroz odozgo pospite čedrom. Pecite još 10 minuta na istoj temperaturi.
Krompir korpice sa nadevom od spanaća su gotove.