Način pripreme
Odvojite koštice urmi, ako ih ima i potopite u vrelu vodu na 10 minuta.
Nakon toga dobro ocedite.
Sameljite u blenderu ovsene pahuljice i orahe.
Dodajte u njih oceđene urme i ponovo sameljite.
Prebacite smesu u posudu i dodajte kokosovo brašno, fino izrendanu koru pola limete i brašno od rogača (nije obavezno).
Promešajte dobro i stavite smesu za koru u kalup sa ivicama koje se skidaju, prečnika 20 cm.
Rasporedite ravnomerno dno, oblikujte male ivice.
Stavite osnovu kolača u frižider na 30 minuta, a za to vreme pripremite krem za vegan kolač.
Rastopite na pari kokosov maslac i ostavite da se ohladi.
Fino izrendajte koru pola limete i ocedite sok.
Oljuštite 3 zrela avokada i stavite u blender.
Dodajte u avokado sok od limete, sirup od agave (možete zameniti javorovim sirupom po ukusu) i kokosov maslac.
Meljite u blenderu dok ne dobijete glatku smesu.
Nakon toga dodajte u krem kore limete, promešajte i rasporedite po osnovi kolača za vegane. Ukrasite po ukusu.
Ja sam odabrala da pospem sa malo rendanog badema, zrna nara i kokosovim brašnom.
Stavite vegan kolač bez šećera u frižider na nekoliko sati, najbolje jednu noć.