Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Ekleri»Mali ekleri sa maskarponeom i ovsenim pahuljicama

Mali ekleri sa maskarponeom i ovsenim pahuljicama

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5081692k
Mali ekleri sa maskarponeom i ovsenim pahuljicama2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
20
"Desert sa niskim sadržajem ugljenih hidrata sa maskarponeom - pojedete 5 komada i ništa ne brinite"

Potrebni sastojci

  • maskarpone - 150 g
  • slatka pavlaka - 100 ml, 30% mansoće
  • eritritol - 30 g
  • tečna vanila - 1/2 kašičice
  • ovsene pahuljice - 75 g
  • jaja - 2 komada
  • voda - 125 ml
  • ulje - 50 ml
  • sol - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Sameljite ovsene pahuljice u mlinu za kafu.

Stavite vodu, ulje i so u šerpu.

Kada voda provri, dodajte ovsene pahuljice odjednom i mešajte drvenom kašikom dok ne dobijete glatko testo.

Sklonite posudu sa vatre i ostavite da se testo ohladi.

Dodajte jaja jedno po jedno, mešajući dok se potpuno ne sjedine.

Prebacite testo u kesu i na papiru za pečenje oblikujte oko 20 loptica.

Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni prvih 20 minuta, pa smanjiti na 160 stepeni i peći još 20-30 minuta.

Izvadite mini eklere i ostavite ih da se ohlade.

Kašikom umešajte maskarpone, vanilu i eritritol.

U drugoj posudi umutite mikserom slatku pavlaku i dodavati je u delovima u maskarpone.

Eklere napunite kremom.

Maskarpone desert sa niskim sadržajem ugljenih hidrata ostavite u frižideru 30 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti