Način pripreme
Sameljite ovsene pahuljice u mlinu za kafu.
Stavite vodu, ulje i so u šerpu.
Kada voda provri, dodajte ovsene pahuljice odjednom i mešajte drvenom kašikom dok ne dobijete glatko testo.
Sklonite posudu sa vatre i ostavite da se testo ohladi.
Dodajte jaja jedno po jedno, mešajući dok se potpuno ne sjedine.
Prebacite testo u kesu i na papiru za pečenje oblikujte oko 20 loptica.
Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni prvih 20 minuta, pa smanjiti na 160 stepeni i peći još 20-30 minuta.
Izvadite mini eklere i ostavite ih da se ohlade.
Kašikom umešajte maskarpone, vanilu i eritritol.
U drugoj posudi umutite mikserom slatku pavlaku i dodavati je u delovima u maskarpone.
Eklere napunite kremom.
Maskarpone desert sa niskim sadržajem ugljenih hidrata ostavite u frižideru 30 minuta.