Način pripreme
Od navedenih proizvoda za testo umesi se mekano testo koje se ostavi da naraste na sobnoj temperaturi dok ne udvostruči zapreminu.
Posle prvog dizanja dobro promešati drvenom kašikom, pokriti prozirnom folijom i ostaviti da nadođe drugi put.
Sastojke za salatu od maslina stavite u posudu, dobro promešajte i sipajte u testo posle drugog dizanja.
Sve pažljivo mešajte lopaticom dok se fil ravnomerno ne rasporedi. Ponovo poklopite i ostavite da se diže dok ne udvostruči zapreminu.
Rerna se zagreva na 230 stepeni zajedno sa posudom u kojoj će se peći /može i dve manje/, a sirovina ne treba da ispuni više od polovine posude.
Posle trećeg dizanja i zagrejane rerne, radna površina se obilno posipa brašnom, sipa se testo i sa nekoliko pokreta se skupi po sredini, toliko da dobije oblik.
Odozgo posuti brašnom i prebaciti u posudu za pečenje. Ako se peče u dva ili više oblika, svaki deo se oblikuje posebno, posipa se brašnom i prebacuje u posudu u kojoj će se peći.
Vreme pečenja hleba je između 25-40 minuta, dok se korica lepo ne zacrveni i hleb ne postane lagan.
Punjeni hleb sa salatom od maslina izvadimo iz rerne i posude i stavimo na rešetku dok se potpuno ne ohladi.