Način pripreme
Kvasac, zajedno sa šećerom rastvaramo u mlakoj vodi. Prosevamo brašno i napravimo udubljenje. Posipamo so po ivicama. Sipamo kvasac, maslinovo ulje, celo jaje, belance i mleko. Zamesimo testo i ostavljamo da nadođe.
U malo maslinovog ulja dinstamo spanać, praziluk i suvu papriku. Ostavljamo da se ohladi i dodajemo sir. Podelimo testo na dva dela. Jedan deo razvučemo na ne mnogo tanku koru. U sredinu stavljamo jednu posudu da ocrtamo krug.
Po ivicama kore rasporedimo nadev od spanaća. U sredinu poređamo komade salame, topljeni sir i rendani kačkavalj. Razvučemo drugu koru i njom pokrijemo sastojke. Ponovo stavimo posudu u sredinu, malo pritisnemo da se ocrta.
Isečemo pogaču sa strane na 16 delova. Uvijemo ih po jednom. Ostavljamo da nadođe i namažemo umućenim žumancem, pomešanim sa svežim mlekom. Posipamo u sredini semenom maka i pečemo na 200 stepeni oko 40 minuta.