Način pripreme
Pozdrav svima, predivni kulinari!
Moj predlog za ukusne špagete sa ćufticama, čeri paradajzom, bosiljkom i malo sremuša za svežinu i pikantnost, rukola i cvet kelja, veoma ukusno.
Špagete:
Skuvaje prema uputstvu na pakovanju, ja ih kuvam dva-tri minuta, isključim ringlu i ostavljam da se kuvaju tako.
Operemo, ponekat to ne radim, ne zalepe se puno, nakon toga prelivam sosom za špagete.
Sos:
Pripremam ga tako što u dobro ugrejani tiganj stavljamo očišćen i osušen čeri paradajz. Mešamo često i na kraju začinimo solju, biberom, belim lukom u prahu, bosiljkom i to je to.
Ćuftice:
A ćuftice pripremam od svinjskog mlevnog mesa, ali možete da koristite različito. Samo su od mlevenog mesa i bibera. Pravimo male i pripremamo u tiganju, brzo, na umerenoj temperaturi sa svih strana.
Serviramo ih na listu sremuša sa špagetama i sosom.
Svež dodatak od cveta kelja i rukole, svako može da začini po želji. Obično koristim za dresing maslinovo ulje, so, na vrh kašičice meda i sok od limuna.
Špagete sa ćufticama i čeri paradajzom - pravi praznik za čula!