Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Prženi krompir»Huevos rotos (Huevos Rotos)

Huevos rotos (Huevos Rotos)

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Huevos rotos (Huevos Rotos)
Fotografije: Yordanka Kovacheva
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Huevos rotos ili u približnom smislu Iskidana jaja - Španci su smislili genijalan način za serviranje prženih krompirića sa jajima na oko, čije se žumance razliva"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • krompir - 4 komada, srednje veličine
  • šećer - za prženje
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Huevos rotos ili u približnom smislu Iskidana jaja - Španci su smislili genijalan način za serviranje prženih krompirića sa jajima na oko, čije se žumance razliva.

Prilikom serviranja jaja se izdrobe ili se izgnječe viljuškom, a kremasto žumance se razliva i upija u pržene krompiriće. Toliko prosto, a tako ukusno!

Često se jelo servira u kombinaciji sa šunkom ili ćorizom. Ovde vam predstavljam recept za čisti Huevos rotos.

Ogulite, operite i naseckajte krompir na štapiće. Dobro ga posušite, pržite u maslinovom ulju dok ne postane zlatkast i posolite. Dobro bi bilo da ga ostavite na papirnom ubrusu da se ocedi masnoća.

U drugi tiganj prespite malo masnoće u kojoj su se pržili krompirići i zagrejte na umerenoj vatri. Razbijte jaja i pripremite ih tako da belance pobeli i skuva se, a žumance ostane kremasto i tečno.

Prebacite jaja na krompiriće i izgnječite ih viljuškom.

Pržene krompiriće sa jajima servirajte dok su topli.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: