Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Omlet»Mekani japanski omlet

Mekani japanski omlet

Monika ManchevaMonika Mancheva
Šegrt
231159
Mekani japanski omlet
Fotografije: Monika Mancheva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
6 min.
Ukupno
16 min.
"Savršeni doručak je mekani japanski omlet koji će vas držati sitima ceo dan"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • so - 1/4 kašičice
  • šećer - 1 supena kašika
  • maslac - za podmazivanje tiganja
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovaj mekani japanski omlet odvojte žumanca od belanaca. U žumanca dodajte so, promešajte i osatvite sa strane.

Umutite belanca sa šećerom u sneg. Dodajte žumanca i lagano ih pomešajte sa belancima.

Smesu sipajte u tiganj podmazan maslacem i stavite na srednju vatru pod poklopcem na 4-5 minuta. Sklonite poklopac i savijte omlet na sredini.

Doza je za 1 omlet.

Ako pravite drugi, posudu u kojoj ste mutili belanca operite i posušite.

Ako ima ostataka od soli ili od žumanaca, neće se belanca pretvoriti u sneg.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: