Tradicionalna bugarska musaka

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67413
06/08/2019
"Ko razume, ovde se zaustavlja i bira tradicionalnu bugarsku musaku !"
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano52
  • Pregledi tokom meseca52
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite luk, papriku i šargarepu na sitno. Zapržite ih sa uljem i mlevenim mesom u tiganju. Mešajte neprestano da se dobro usitni mleveno meso i da se pretvori u mrvice. Začinite alevom paprikom, biberom i solju.

Isecite oljušten krompir na kocke i stavite ih u srednje veliku posudu za pečenje. Sipajte mleveno meso. Promešajte dobro i sipajte vruću vodu, teko toliko da prekrije krompir.

Kuvajte u vreloj rerni na 200 stepeni dok krompir ne omekša. Dodajte paradajz i usitnjeni peršun. Kuvajte još oko 10 minuta.

Napravite preliv muteći dobro jaja sa mlekom i brašnom. Stavite prstohvat soli i prelijte musaku ravnomerno.

Pecite u sredini rerne samo na gornjem grejaču dok se preliv ne zapeče.

Servirajte sa kašikom ili dve kiselog mleka.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar