Najnovije

Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
  • Bolesti paradajzaBolesti paradajzaParadajz ima specifične bolesti, koje, ako se ne leče na vreme, narušavaju kako izgled, tako i ukus ovog korisnog povrća. U periodu prvobitnog rasta, paradajz aktivno usvaja fosfor i azot, a u periodu sazrevanja ......
  • Kako da spremite ukusne pileće trticeKako da spremite ukusne pileće trticeSočne, ukusne i tope se u ustima - omiljeni recepti uz pivo tokom vrućih letnjih meseci jestu ove pileće trtice, koje se baš ovako spremaju: Pileće trtice sa medom i senfom 500 g očišćenih pilećih trtica, 2 kašike ......
  • Kako se pravi ukusna torta od keksa?Kako se pravi ukusna torta od keksa?Glavna prednost torti sa keksom jeste da im nije potrebno pečenje. Takođe, za njihovo pravljenje je potrebno koristiti jednostavne sastojke, koji se uvek nađu pri ruci. Takva torta se može napraviti i sa detetom, a t......
  • Koliko traje stimulativno dejstvo šoljice kafeKoliko traje stimulativno dejstvo šoljice kafeKofein je najjači stimulant za nervni sistem, a i malo ljudi može početi dan bez šolje kafe. To je najbrži način da se razbudite, a efekat dosta traje. Nova istraživanja su pokazala da dejstvo kofeina počinje nek......
  • Upomoć! Lenji želudacUpomoć! Lenji želudacLenji želudac je terapija koja iziskuje složen medicinski pristup, a poznat je kao dispepsija. To je skup poremećaja, za koje je karakterističan osećaj nelagodnosti i bolova u gornjem delu želuca, osećaj nadutosti, ......
  • Selen - lekovita svojstva, upotreba i kontraindikacijeSelen - lekovita svojstva, upotreba i kontraindikacijeSelen, u narodu poznat i kao lesandrina, miloduh, višegodišnja je biljka iz porodice Apiaceae kao i peršun i šargarepa. Zemljom porekla ove biljke se smatra Zapadna Azija. Selen se uglavnom koristi u kulinar......
  • Tajne ukusne mlečne piteTajne ukusne mlečne piteUkusnu mlečnu pitu možete veoma brzo i lako napraviti. Postoji dosta varijanti za pravljenje ove pite. Možete je napraviti i sa gotovim korama. Najukusnija varijanta je da mlečnu pitu naravite sa domaćim korama. Druga......
  • Učini život slađim! Top 7 najboljih kremova za tortuUčini život slađim! Top 7 najboljih kremova za tortuAko ste i vi, kao i mi, ljubitelji slatkih i slasnih torti, onda sigurno i vi pravite svake nedelje poneko slatko iskušenje kod kuće. Ako vam nije dovoljno samo da utolite glad za slatkim, već želite da usavršite i s......
  • Kako da spremite školjkeKako da spremite školjkeKako biste uživali u ukusu školjki, treba da znate se kuvaju samo školjke koje su dobro zatvorene i koje nemaju nikakva oštećenja po sebi. Nakon termičke obrade treba da se otvore jer u suprotnom bi trebalo da se o......
  • Kako da napravite mleveno meso od ribe?Kako da napravite mleveno meso od ribe?Prvi korak pravljenja mlevenog mesa od ribe jeste da izaberete ribu koja nema sitne kosti i karakterističan miris, koji, naravno, niko ne voli. Možete koristiti masne ribe, ali i one koje su nešto suvlje - oslić,......
  • Trikovi kod spremanja prepeliceTrikovi kod spremanja prepelicePrepelice spadaju u divljač, koja sadrži malo masti. Meso koje se nudi na raznim farmama nema ukus domaće živine. Meso prepelice je bogato raznim mineralima (kalcijum, kalijum, bakar, gvožđe, kobalt i mang......
  • Kako da začinite šnicleKako da začinite šnicleZajedno sa ćevapima i ćuftama, šnicle spadaju u najrasprostranjenije jelo od mesa na Balkanu. One se nalaze u jelovnicima širom sveta, a razlikuju se samo po načinu spremanja. Svako zna da koliko god da je ......
  • Ovo je najefikasnija dijeta za zatezanje telaOvo je najefikasnija dijeta za zatezanje telaDa biste imali zategnuto telo, to znači da treba da usavršite kako da se pravilno hranite i da budete disciplinovani kada su treninzi u pitanju. Jačaje mišića zateže vaše telo. Veći broj treninga za izgradnju m......
  • Kako se sprema boranijaKako se sprema boranijaDa biste spremili jela od boranije, poželjno je da koristite veoma mlade mahune. One su nežnije i njihov ukus osvežava svako jelo. Prezrela boranija se sporije sprema, nije mnogo sočna i dosta je žilava. Lako se mo......
  • Čuvanje jagoda i trešanjaČuvanje jagoda i trešanjaJagode i trešne spadaju u najukusnije voće. Njihova konzumacija je praznik za čula, a uz to nose sa sobom i bezbroj koristi. Kako možemo da sačuvamo ovo neverovatno voće? Jagode su veoma ukusne, ali, nažalost, veom......
  • Zašto krastavci imaju gorak ukusZašto krastavci imaju gorak ukusPoznato je svima da je krastavac povrće, koje sadrži mnogo vode. Veoma je korisno povrće, ukusno i osvežavajuće, pogotovo tokom leta. Međutim, da bi krastavci bili sočni i ukusni, potrebno im je posvetiti pažnje. Pos......