Najnovije

Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
7 loših kombinacija namirnica, koje štete vašem zdravlju7 loših kombinacija namirnica, koje štete vašem zdravljuMnogo ljudi prave grešku kombinujući namirnice, koja ne treba konzumirati zajedno. Neke kombinacije namirnica su opasnije od drugih, ali sve mogu naneti štetu vašem organizmu. Otežano varenje i tegobe u želucu su samo neke od njih.
Najbolje lekovite biljke za smanjivanje holesterolaNajbolje lekovite biljke za smanjivanje holesterolaDosta dobrih rezultata kod holesterola daju biljke, koje objedinjuju komponente kao što su - vitamini, minerali i pektin. Sve biljke koje imaju holeretično dejstvo, pozitivno utiču na smanjivanje nivoa holesterola u krvi.
Ozbiljne neželjene reakcije od Ginka BilobeOzbiljne neželjene reakcije od Ginka BilobeGinko Biloba je čudesna lekovita biljka. Ima dosta zdravstvenih prednosti, ali takođe i dosta negativnih reakcija. U sledećim redovima pročitaćete najčešće neželjene efekte od ginko bilobe.
Pravi koraci za idealnu lazanjuPravi koraci za idealnu lazanjuSpremanje lazanje je naizgled lak kulinarski poduhvat. Međutim, istina je da samo jedan pogrešan korak može da uništi ceo recept. Pogledajte kako treba spremati lazanju.
Tajna ukusne fokačeTajna ukusne fokačePostoji bukvalno hiljadu recepata za spremanje ove vrste italijanskog hleba, ali pravi majstorluk u pripremi ukusne pogače je tumačenje tajne za pripremu perfektnog testa.
Kako da spremimo špargle - 6 jednostavnih načinaKako da spremimo špargle - 6 jednostavnih načinaSveže špargle su brze i jednostavne za kuvanje i svako jelo čine posebnijim. Evo šest jednostavnih načina za pripremu špargli, koje će obogatiti vaše porcije.
Medom, orasima, sirćem i belim lukom ćete izlečiti sve!Medom, orasima, sirćem i belim lukom ćete izlečiti sve!Orah je davnina bio poznat kao odličan lek. U kombinaciji sa medom je prirodno sredstvo, čija lekovita svojstva ne mogu da se poreda sa najsnažnijim farmaceutskim preparatima.
Čarobni maslac GI - za zdrave zglobove, vid, imunitet i još mnogo togaČarobni maslac GI - za zdrave zglobove, vid, imunitet i još mnogo togaOvaj puter stiče popularnost tokom poslednjih godina. Istopljen, rafinisan GI puter predstavlja specijalnu i unikatnu klasu putera. Kada se puter istopi, tvrde mlečne čestice se karamelizuju i uklone. To je koncentrisan ostatak čistih masti. Ima odličan u
Kako se pravi majonez - vodič za početnikeKako se pravi majonez - vodič za početnikeIzgleda da recepti za domaći majonez polako počinju da odlaze u zaborav, jer nam je mnogo lakše da ovaj proizvod gotov kupimo u prodavnici. Evo kako da ga napravite sami.
Najkorisnije lekovite biljke za želudacNajkorisnije lekovite biljke za želudacLekovite biljke su veoma korisne za čoveka, koji se prema svom zdravlju odnosi sa brigom i razmišljanjem. Da bi se sprečila ozbiljna oboljenja, potrebno je znati koje su biljke za želudac i kako se koriste.
Pivo i pritisakPivo i pritisakPivo je blagotvorniji napitak od ostalih, zato što sadrži mnogo više hranljivih sastojaka kao što su [proteini], vitamin B i minerali kao što su magnezijum, kadmijum i gvožđe.
Kako se pravi domaće pivoKako se pravi domaće pivoMnogi ljudi bar jednom žele da probaju da naprave pivo. To je lako, može se uraditi samo ako imate zrna - pšenična, ječmena ili ražana, hmelj, pivski kvasac.
Kombinacija belog luka i meda tera bolestiKombinacija belog luka i meda tera bolestiKombinacija belog luka sa meda jača zaštite snage organizma. Ustanovljeno je da virusi i bakterije ne razvijaju otpornost na propolis. A u belom luku se nalazi mnogo jakih antimikrobnih elemenata.
Čuvanje suvog voćaČuvanje suvog voćaDa bi se sačuvali korisni sastojci suvog voća, treba da se čuvaju pravilno. Osnova za dobro čuvanje je njihova vlažnost i pakovanje. Suvo voće se najbolje čuva ako je sušeno do optimalne vlažnosti - 17-24 . Različito voće ima različitu vlažnost, zato,
Da napravimo kore za lazanjuDa napravimo kore za lazanjuUprkos tome što živimo u vremenu gde možemo da kupimo sve u prodavnici, i da ne moramo da gubimo vreme kod kuće, nema ništa ukusnije od domaće pripremljene hrane.
Koristi i svojstva šljivaKoristi i svojstva šljivaŠljive se preporučuju kod hipertonije i kod problema sa bubrezima. U šljivama se nalaze jedinjenja kalijuma, koje imaju diuretično dejtvo i pomažu izbacivanju viška vode i soli.
Top saveti za blanširanje i zamrzavanje paprikaTop saveti za blanširanje i zamrzavanje paprikaBlanširanje paprika znači da se one prvo potope na nekoliko minuta u ključalu vodu. Cilj je ne da se skuvaju, već prosto da omekšaju.
Zanimljive činjenice o kruškama koje ne znateZanimljive činjenice o kruškama koje ne znateČak i kada nije isečena, kruška širi neverovatno nežnu aromu. Što je zrelija, toliko je korisnija.
Kako se čisti ribaKako se čisti ribaRiba može da se čisti na nekoliko različitih načina. Evo kako da je najlakše očistite.
Namirnice bogate celulozomNamirnice bogate celulozomCelulozu ne razlažu digestivni enzimi čoveka, ali neke crevne bakterije stvaraju enzim - celulazu, koji celulozu digestira u rastvorljive materije.

Omiljena jela

  • Vrsta Jela
  • Stepen Težine
  • Sezonska Kuhinja
  • Ostale kategorije
  • Internacionalni
  • Način Obrade