Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Janija»Jagnjeća janija sa graškom

Jagnjeća janija sa graškom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Jagnjeća janija sa graškom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
5
"Jagnjeća janija sa graškom je od recepata za dušu koje ne treba da štedite na onima koje volite"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 600 g
  • so
  • ulje - 5 supenih kašika
  • luk - 1 glavica
  • šargarepe - 1 komad
  • grašak - 400 g, konzerviran
  • krompir - 4 komad
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • brašno - 2 supene kašike
  • paradajz - 2 komada
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeće meso se nasecka na porcije i sravlja se u šerpu sa posoljenom vodom da se skuva.

Kada je gotovo, bujon se procedi i ostavlja sa strane.

Luk i šargarepa se sitno naseckaju i dinstaju na masnoći. Čim omekšaju, u njih se dodaju komadi jagnjećeg mesa.

Nakon deset minuta se dodaju aleva paprika i izrendani paradajz.

Jelo se meša nekoliko puta i nakon čega se sipa konzervirani grašak.

U šerpu se sipa proceđeni bujon i ostavlja se da uzavri janija sa graškom.

Dodaje se oljušteni i naseckani krompir. Temperatura na ringli se smanjuje i jagnjeća janija se ostavlja da se krčka otprilike 40 minuta.

Kada je skoro gotova, jagnjeća janija se zgušnjava sa brašnom rastvorenim u malo vode. Kuva se još pet minuta i skida se sa ringle.

Jagnjeća janija sa graškom se servira sa sitno naseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: