Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Teletina»Janija»Teleća janija sa graškom i krompirom

Teleća janija sa graškom i krompirom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k79716k989
Teleća janija sa graškom i krompirom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
24/11/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
165 min.
Ukupno
185 min.
Porcije
5
"Šta bismo dali sada da ne ko kod kuće spremi za večeru jednu ovakvu teleću janiju"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 700 g
  • luk - 1 glavica, srednja
  • šargarepa - 140 g (2 komada)
  • paradajz pire - 130 g
  • paprike - 1/2 komada, crvena
  • grašak - 100 - 130 g, svež ili zamrznut
  • krompir - 8 - 10 komada, mali (može i mladi)
  • lovorov list - 2 komada
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica, mleveni + 6 - 7 zrnca
  • karanfilić - 1 komad
  • peršun - 2 struka
  • brašno - 1 kašika, izvršita
  • so - po ukusu
  • ulje - 7 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte teleće meso u velikim parčićima u obilnoj količini vode sa lovorovim listovima, karanfilićem, malo soli, zrncima bibera i kašikom, dve ulja.

Najbolje je da se teletina kuva na laganoj vatri, da bide ukusna i veoma mekana. Oduzima oko dva sata.

Izvadite meso i procedite bujon.

U šerpi zagrejte preostalo ulje, oko 5 kašike i u njemu zapržite luk iseckan na sitno i papriku i šargarepu isečenu na krupnije.

Kada povrće omekša, stavite paradajz pire sa alevom paprikom i solju po ukusu i nastavite da pržite.

Sipajte bujon i ostavite da provri, a za to vreme oljuštite krompir i prepolovite ili isecite na četvrtine.

Stavite ih u kipući bujon, sipajte još vode sa brašnom umućenim u njoj i kuvajte 10-15 minuta.

Na kraju stavite grašak, peršun, biber i vratite meso u jelo.

Kuvajte dok krompir i grašak ne budu potpuno gotovi.

Servirajte janiju toplu.

Teleća janija sa graškom i krompirom je mnogo ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: