Način pripreme
Dobro je da počnemo sa pravljenjem poširanih dunja.
Zagrejte rernu na 150 stepeni.
Pomešajte vodu, šećer i Gran Marnie u velikoj holandskoj posudi ili drugoj velikoj posudi otpornoj na rernu sa poklopcem (prekrivanje folijom je prihvatljivo). Ostružite mahune vanile i promešajte ih u posudi.
Dunje oljuštite i iseckajte po dužini na kriške od 1/2 cm po dužini. Dodajte dunje u posudu. Pokrijte i kuvajte na 150 stepeni 1 i po sat.
Kada završite sa kuvanjem, ostavite ih sa strane i ostavite da se ohlade u tečnosti za poširanje. Ostavite ih da odmaraju barem dok se ne ohlade da se ređaju.
Nastavite da pravite testo sa maslacem i brašnom od rogača, tako što ćete sve sastojke staviti u posudu ili mikser i formirati glatku kuglu koju ćete staviti u frižider da odmara umotanu u plastičnu foliju oko 30 minuta.
Da biste napravili krem, u posudu stavite maskarpone sa šećerom i malo umutite da omekša, dodajte jaja i pavlaku, umutite dok ne dobitete mekani krem i završite sa ostalim sastojcima.
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
Razvijte testo sa maslacem i brašnom od rogača i stavite ga u tepsiju.
Dodajte pavlaku u maskarpone sir i završite tako što ćete po vrhu poređati poširane dunje.
Voćnu pitu pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 45 minuta.
Poslužite hladnu pitu od dunja i uživajte uz moj prepoznatljivi recept za poslasticu bez glutena!
Savet: Pitu možete napraviti samo od poširanih krušaka bez krema od maskarpone sira.