Način pripreme
Začinte teleće kotlete solju i biberom.
Zagrejte maslinovo ulje u dubokojh posudi. Uvaljajte blago šnicle u brašno. Zapržite ih u zagrejanoj masnoći sa dve strane, dok ne postanu zlataste.
Isecite šargarepe na krugove. Očistite dunje i isecite na kriške.
Izvadite meso iz masnoće i stavite u tanjir. Prebacite šargarepe i dunje u posudu na ringlu i zapržite u masnoći od mesa.
Isecite dve glavice crvenog luka na polumesece i nekoliko čenova belog luka na sitno. Izdinstajte ih u posudi sa šargarepama i dunjom. Dodajte nekoliko celih strukova sveže majčine dušice. Začinite prstohvatom cimeta i dodajte kašičicu meda.
Promešajte i ostavite sve sastojke da se dobro izdinstaju. Po želji napravite jelo pikantnije sa četvrtinom kašičice ljute aleve paprike.
Iseckajte šaku oraha na krupno i dodajte. Prelijte telećim bujonom, pojačajte ringlu i sačekajte da provri, vratite teleće kotlete ponovo u posudu, dolijte još jednu šolju bujona i prebacite jelo u rernu na 200 stepeni 20-25 minuta.