Način pripreme
Sipajte vodu u šećer i stavite na ringlu oko 7-8 minuta ili dok ne dobijete gust sirup.
Umutite belanca u sneg sa kapljicama limunovog soka i u njih lagano sipajte gust šećerni sirup uz neprestano mućenje oko 5 minuta.
Stavite italijanski mereng u frižider.
Umutite pavlaku sa krem sirom u gladak i vazdušast kremić.
Slatko od dunja ili pestil, ako su tvrdi ili ako su dunje u parčićima, mogu da se samelju u blenderu.
U mereng u procijama stavite 200 g slatka od dunja i promešajte.
Dodajte krem od pavlake i ponovo umutitekružnim pokretima špatule.
Ovde je vreme da stavite i malo parmezana u prahu, ali druga varijanta je da se narenda odozgo pri serviranju.
Semifredo prebacite u kutiju ili posudu sa poklopcem po vašoj želji. Odozgo rasporedite preostalo slatko i stavite u zamrzivač na 8 sati.
Pre nego što servirate raskošan semifredo, ostavite ga da se opusti na sobnoj temperaturi 10 minuta.
Servirajte u društvu sa koštunjavim voćem i posuto parmezanom, ako ga niste prethodno stavili unutra.
Za bolji efekat samo sir parmezan takođe može da se zamrzne i nakon toga da se narenda preko svake porcije dezerta.
Možda će nekima od vas biti čudno da kombinuje slatko do dunja sa aromatičnim sirom, ali to je klasika i preporučujem vam da je probate.