Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Barovi»Flepdžek sa trešnjama i jogurtom

Flepdžek sa trešnjama i jogurtom

Mihail TodevMihail Todev
Početnik
6118
Flepdžek sa trešnjama i jogurtom
Fotografije: Mihail Todev
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
8
"Poslužite flapdžak sa trešnjama i jogurtom uz kafu, čaj ili matcha latte."

Potrebni sastojci

  • za mešavinu
  • ovsene pahuljice - 200 g
  • kravlji maslac - 100 g
  • melasa od rogača - 70 g (med, agavin sirup, javorov sirup, invertni sirup...)
  • suve trešnje - 40 g (nasečene)
  • smeđi šećer - 60 g
  • vanila - 1 paket
  • so - 1 prstohvat
  • za glazuru
  • bela čokolada - 100 g
  • proceđeno kiselo mleko - 50 g
  • suvo mleko - 8 g (po želji)
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte rernu na 150 stepeni sa ventilatorom.

Na šporetu istopite maslac sa šećerom, melasom, prstohvatom soli i vanilom.

Dodajte ovsene pahuljice i seckane suve trešnje. Mešajte dok se sastojci dobro ne sjedine.

Stavite u odgovarajući pravougaoni ili kvadratni pleh obložen papirom za pečenje i pecite 25 minuta.

Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi.

U međuvremenu istopite belu čokoladu na pari. U posudi pomešajte proceđeno kiselo mleko sa suvim mlekom i dodajte ih u otopljenu čokoladu.

Dobro promešati i preliti preko ohlađenog flapdžeka.

Čuvajte ukusne pločice u frižideru 30 minuta. Izvadite i isecite na delove oštrim nožem.

Poslužite flepdžek sa trešnjama i jogurtom uz kafu, čaj ili matcha latte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: