Način pripreme
Pljosnata posuda za pečenje;
Rerna - 80 stepeni;
Dodatno dva lista papira za pečenje, pravougaona.
U posudi se pomešaju kačamak i susam. Preliva se bujonom, ohlađenim i ostavlja se dva sata. Nakon neophodnog vremena dodaje im se sirće i samelje se u blenderu. Dodaje se brašno, ulje i svi začini. Meša se do homogene smese.
Namaste se dva lista papira za pečenje sa malo ulja. Može da se koristi i sprej od maslaca. Sipa se smesa po sredini jednog lista i pokriva se drugim listom papira. Oklagijom se razvija u tanku koru oko 2-3 mm. Zajedno s papirom se premesti u posudu za pečenje. Sklanja se gornji papir. Oštrim nožem ili sekačem se iseče u obliku krekera.
Isuše se na 80 maksimum 100 stepeni duže vreme, dok ne postanu hrskavi.
Beleška: U začine mogu da se dodaju svakakvi po želji. Osim osnovnih dodala sam i feferonicu za jači ljuti ukus.
Smesa je dosta mokra, ali to ne treba da vas brine. Seče se teže, ali se pri sušenju odvajaju krekeri jedan od drugog i nakon što su gotovi lako se prelome.
Koristila sam palentu, ali može opušteno da se koristi i griz za kačamak.