Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Pržene tikvice»Hrskavi pohovani štapići od tikvica

Hrskavi pohovani štapići od tikvica

Darin JordanovDarin Jordanov
Početnik
1
Hrskavi pohovani štapići od tikvica
Fotografije: Darin Jordanov
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Prema istaknutim kulinarima ovo je najbolji oblik za jedenje maksimalne količine hrskavih štapića."

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 kg
  • kukutuzno brašno - 300 g
  • jaja - 3 komada
  • prezle
  • susam
  • so
  • mirođija
  • beli luk - u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite tikvice na lente debljine oko jednog prsta i dužine 12-15 centimatara. Posolite ih i ostavite 20 minuta da puste vodu i ocedite ih. Uvaljajte svaki štapić u kukuruzno brašno pomešano sa solju, mirođijom i belim lukom u prahu.

Nakon toga ih potopite u umućena jaja. Ocedite ih i uvaljajte u prezle pomešane sa susamom.

Poređajte gotove štapiće u podmazanu posudu za pečenje pokrivenu papirom za pečenje. Naprskajte ih uljem i stavite u prethodno zagrejanu rernu na oko 20 minuta.

Servirajte sa sosom od kiselog mleka, majoneza, mirođije i belog luka ili sa tartar sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: