Način pripreme
Očišćene trešnje isečemo na pola ili četvrtine.
U posudi pomešamo brašno, so i prašak za pecivo.
U posudi umutimo mekani maslac i šećer dok ne dobijemo krem. Dodajemo jaje, vanilu i smesu sa brašnom iz dva puta, mutimo na niskoj brzini miksera.
Dodajemo trešnje i promešamo da se pravilno rasporedi testo, treba da imamo u vidu da je testo eško i mnogo se lepi porukama, nemoguće je da se radi sa njim ako nije dovoljno hladno.
Tako pripremljeno uvijamo u foliju i ostavljamo 2 sata u frižideru ili 30-40 minuta u zamrzivaču.
Od hladnog testa kidamo loptice, jednake, koristimo malu kašiku za sladoled - 3.5 cm.
Poređamo u pleh, obložen papirom za pečenje, na rastojanju jedna od druge.
Pečemo na 170 stepeni sa ventilatorom oko 17-20 minuta.
Vadimo i ostavljamo da se ohladi tako u plehu, testo se lako lomi dok je toplo.
Nakon što se keksići dobro ohlade možemo posuti rastopljenom crnom/belom čokoladom ili šećerom u prahu.
Jednostavni keksići sa maslacem i trešnjama su gotovi.