Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slana torta»Ukusna slana torta sa čajnom kobasicom

Ukusna slana torta sa čajnom kobasicom

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4571412k
Ukusna slana torta sa čajnom kobasicom
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
8
"Ukusna slana torta sa čajnom kobasicom i ne samo to - pogledajte šta će se sve ukusno pojaviti kada odsečete parče"

Potrebni sastojci

  • šunka - 500 g
  • čajna kobasica - 300 g
  • kačkavalj - 200 g
  • jaja - 3 komada, kuvana
  • ljutenica - 3 supene kašike
  • marinirani krastavčići
  • masline - za dekoraciju
  • topljeni sir - 100 g, listići
  • za palačinke
  • jaja - 3 komada
  • kiselo mleko - 200 g
  • voda - do 150 ml
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • brašno - 150 g
  • so - 1 prstohvat
  • šećer - 1 prstohvat
  • kravlji maslac - za premazivanje
  • krem
  • majonez - 250 g
  • krem sir - 250 g
  • kisela pavlaka - 200 g
  • beli luk - 2 čena
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokoj posudi umutite jaja na penu. Dodajte sodu u kiselo mleko i ostavite da nadođe. Nakon toga dodajte u jaja i neprestano mešajte mikserom i dodajte brašno, so i šećer.

Na kraju dodajte i vodu dok ne dobijete konsistenciju boze. U tiganju za palačinke sipajte malo maslaca i sipajte deo smese.

Napravite palačinke na poznati način. Za slanu tortu vam je potrebno 10 do 14 komada, zavisi od visine obruča za tortu.

Za krem pomešajte krem sir, majonez, kiselu pavlaku, dodajte izgnječene čenove belog luka i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Nadev isecite prethodno - kačkavalj i jaja izrendajte, čajnu kobasicu isecite tanko, a šunku i marinirane krastavčiće sitno. Odvojite deo za ukras.

Za sastavljanje torte od palačinaka je potrebno da koristite kalup sa ivicama koje se skidaju. Počinjete da ređajte palačinku, krem, kačkavalj, palačinku, krem šunku, palačinku, ljutenicu, palačinku krem, marinirane krastavce, palačinka, krem, rendano jaje, palačinka, krem topljeni sir, palačinka, krem, čajna kobasica, i tako dok ne popunite kalup.

Poslenju palačinku mažete samo kreom i ukrašaate maslinama i odvojenim delom sastojaka. Dovoljna vam je mašta da napravite srce, deteline ili šta god poželite.

Ukusna slana torta sa čajnom kobasicom treba da stoji u frižideru bar 5-6 sati.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: