Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Kačamak»Kačamak sa pečurkama i čajnom kobasicom

Kačamak sa pečurkama i čajnom kobasicom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Kačamak sa pečurkama i čajnom kobasicom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
12 min.
Ukupno
22 min.
Porcije
2
"Vreme je da u obični kačamak dodamo malo čajne, pečuraka i mnogo mašte"

Potrebni sastojci

  • kukuruzni griz - 1 šolja
  • sveže mleko - 300 ml
  • voda - 700 ml
  • maslac - 60 - 70 g
  • pečurke - 200 g kraljvska pečurka ili 4 komada portobelo
  • čajna kobasica - oko 180 g
  • beli luk - 1 čen
  • aleva paprika - 2 - 3 prstohvata
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Ugrejte maslac i mleko sa prstohvatom soli na umerenoj vatri. Kad tečnost provri, sipajte čašu sa kukuruznim grizom i mešajte intenzivno žicom da se ne stvore grufvice. Posolite još malo i kuvajte uz neprestano mešanje dok se smesa ne zgusne i ne upije tečnost od griza. Obično ne oduzima mnogo vremena. Na kraju dodajte oko 15 g maslaca.

2. Gotov kačamak sipajte u dve ili tri porcije i ostavite na kratko dok brzo pripremate i drugu komponentu jela.

3. Pečurke očistite vlažnom krpom i krupnije isecite. Čajnu takođe isecite na tanke komade. Dobro je da za ovaj recept koristite mekšu, ne previše suvu.

4. Ugrejte u širokom tiganju preostali maslac i sotirajte 3-4 minuta u njemu pečurke sa belim lukom, isečenim na kriške (ja umesto njega ponekad stavljam sprej od belog luka koji se prodaje u Lidlu, marka italiamo). Ovde je važno da tiganj bude sa širokom površinom da ne bi pečurke stajale na gomili i da puste tečnost.

5. Kad budu gotove, stavite čajnu, a nakon nekoliko sekundi i alevu papriku i malo soli, brzo promešajte i skinite sa vatre.

Po želji možete prethodno staviti i više maslaca, ako volite masnije.

6. Rasporedite na tanjire preko stegnutog griza (ali ne hladnoh). Zajedno sa pečurkama i čajnom sipajte i od maslaca.

Servirajte ovaj ukusni kačamak sa pečurkama i čajnom topao na vašoj trpezi.

* Ako dodate malo sira, biće takođe čudesan.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: